ISÄNNÄN TOIMINTAOHJE

SF-Caravan Seinäjoen seutu ry vuosi 2020

Isännän tehtävät

Asiakkaiden vastaanotto: Tervehditään iloisesti, annetaan matkustusilmoitus/muut esitteet, esitellään palvelut ja alue, toivotetaan tervetulleeksi. Vierailijan caravankortti viedään toimistoon ja vierailija kirjataan sisään.

Isäntä vie aina vierailijan paikalle, mittaa etäisyydet muihin vaunuihin / markiiseihin (4 m). Tarkistaa että asiakkaalla on laillinen sähköjohto

Toimisto: Asiakaspalvelu, kassatehtävät, huolehditaan toimiston siisteydestä, myös ulkopuolelta, portilta yms. lähiympäristöstä

Saunat: Isäntä lämmittää saunat ajallaan, isäntä voi tarvittaessa muuttaa sauna-aikoja väkimäärän mukaan. Saunan lämmityksessä on huomioitava, että ei lämmitetä saunoja liian kuumiksi. Miesten saunan kiukaan pesään laitetaan (HUOM! havupuuklapeja, ei koivua) valkea noin tuntia ennen määräaikaa. Miesten saunan lämpötilaksi alussa riittää 80 - 90 astetta. Tilaussaunan kiukaan pesään voi käydä laittamassa tulen puoli tuntia ennen ensimmäistä varausta. Tilaussaunan lämpötilaksi riittää alussa 70 - 80 astetta.

Isännät huolehtivat myös saunojen siivouksesta/roskien tyhjäyksestä silloin kun siivoojat ei ole töissä. Isännät tarkistavat peflettien, wc ja käsipaperien riittävyyden, kesäkuukausina jopa useita kertoja päivässä. Wc- ja käsipaperia ja peftettirullia löytyy siivouskomerosta tai varastosta.

Isäntä huolehtii saunojen ovien avaamisesta/sulkemisesta, suljettaessa ovia isännän on muistettava tarkistaa ettei saunassa ole ketään. Aamulla isäntä kantaa puut ja laittaa pesään puut valmiiksi ja tyhjää tuhkat sekä kerää tyhjät tölkit/pullot ja vie ne lajitteluhuoneeseen.

Grillikota: Grillikotaan viedään koivupuita, poistetaan tuhkat, siivotaan, viedään roskat ja tyhjät pullot/tölkit pois.

Kesäkeittiö: Kesäkeittiöstä viedään roskat pois, siivotaan tarvittaessa, tarkastetaan yleinen siisteys. Kesäkeittiö avataan klo 8.00 ja suljetaan 22.00, muuna aikana helloissa ei ole virtaa, muista suljettaessa tarkistaa, ettei mikään hella tai uuni ole päällä. Isäntä vie ulkogrilliin puut.

Tiskihuone: Tarkistetaan tiskihuoneen siisteys, tarvittaessa siivotaan (jos siivojat eivät käy), viedään roskat pois.

Vessat: Wc-paperia ja käsipyyherullia sekä saippuan lisätään tarvittaessa, tarkista sesonkiaikoina vähintään 3-4 tunnin välein. Siisteyttä tarkkaillaan koko ajan ja tarvittaessa siivotaan. Sama menettely koskee kesävessoja. Kesävessassa on siivouskomero miesten vessan puolella. Sieltä löytyy wc- ja käsipaperia.

Suihkut: Tarkistetaan sesonkiaikoina usein suihkujen siisteys, tarvittaessa siivotaan.

Kemsahuone: Tarkistetaan siisteys ja siivotaan tarvittaessa, tarkista myös käsipaperi/saippua.

Trampoliini: Avataan aamulla klo 10, laitetaan raput paikalle, illalla trampoliini suljetaan klo 22, viedään raput pois talliin.

Lasten leikkihuone: Avataan klo 9, suljetaan klo 22. Tarkista lasten leikkihuoneen siisteys ja tarvittaessa siivoa. HUOM. Suljettaessa ovea on tarkistettava, ettei huoneeseen jää ketään koska ovea ei lukituksen jälkeen saa sisäpuolelta auki.

Vankkuritupa: Avataan aamulla suljetaan illalla klo 22.

HUOM! Alueen siisteyden tarkkailu ja siivous kuuluvat kaikkien isäntien velvollisuuksiin.

Myös alueen turvallisuus kuuluu isännille. Jos jotain menee rikki ja isäntä ei voi/osaa korjata, isäntä selvittää kuka korjaa. Tästä ilmoitetaan viipymättä kyseiselle henkilölle. Toimistossa on lista, jonne voi kirjata korjausta vaativat asiat. Jos olet epävarma asian suhteen, kysy kokeneemmalta, varsinkin jos asia on kiireellinen.

Illalla lukitaan kaikki ovet, paitsi vessat, tiskihuone, kemssahuone ja grillikota.

Jos olet jostain asiasta epävarma, kysy kokeneemmalta, ei ole tyhmää kysyä vaan jättää kysymättä. Jos joku pyytää isäntää esim. selvittämään riitatilannetta tai rauhoittamaan häiriökäyttäytymistä, pysy rauhallisena ja tyynenä. Isäntä ei saa mennä kenenkään etutelttaan tai vaunuun ilman vaunun omistajan lupaa. Jos asian vakavuus vaatii, ota yhteys poliisiin. Yleinen hätänumero on 112.